Over Complex Wijnhaeve: Wijnhaven/Gelderseplein/Verlengde WillemsBrug

te Rotterdam

Historie Wijnhaven

In 1611 en 1613 werden de erven aan de Wijnhaven verkocht, nadat in 1609 de Wijnstraat reeds voor het grootste gedeelte was aangelegd. De haven en de straat ontvingen direct na hun aanleg deze namen. Wat de reden van de naamgeving was, is niet met zekerheid te zeggen. Het is namelijk nergens uit gebleken dat de haven was aangewezen als ligplaats voor schepen, die Franse en Rijnse wijnen aanvoerden. De grote wijn- en bierhandel kan er natuurlijk wel toe geleid hebben om deze haven, alsmede de inmiddels gedempte Bierhaven, te doen graven. De oudste Wijnbrug is tussen 1613 en 1616 gemaakt. In de 17de eeuw komt ze ook voor onder de namen Satersbrug en Duvelsbrug. Volgens de historicus Van Reyn zou deze hooggelegen brug moeilijk te berijden zijn geweest. Vandaar dat men sprak van 'satansche' of 'duivelsche' brug. Ze werd Groote Wijnbrug genoemd ter onderscheiding van de Kleine Wijnbrug, die tot 1897 bij de Leuvehaven lag. Tegenover de Wijnbrug loopt van de Wijnhaven naar de Scheepmakershaven de Wijnbrugstraat. Ten noorden van de Wijnbrug ter plaatse van de huidige Zwartehondstraat, liep van de Wijnstraat naar de Wijnhaven voor het bombardement in mei 1940 de Korte Wijnbrugstraat. Naar analogie van Satersbrug en Duvelsbrug werd de Wijnbrugstraat in het verleden in de volksmond Saterbreggestraat of Duvelsbreggesteech genoemd. Ook de naam Alsemstraat kwam voor naar het pakhuis 'de Alsemstruyck', dat in 1637 en 1639 in deze straat voorkomt. Het gedeelte van de Wijnstraat, gelegen tussen de Posthoornstraat en de Wolfshoek, heette vroeger Korte Wijnstraat. Thans heet het oostelijk gedeelte van de Wijnstraat, dat door de Verlengde Willemsbrug is gescheiden van de rest van de straat, Oost-Wijnstraat.

Vereniging van Eigenaren Complex Wijnhaeve

De 70 meter hoge woontoren Wijnhaeve aan de Wijnhaven en de Verlengde Willemsbrug nabij Station Blaak is in 2009 opgeleverd. Het ontwerp is van KOW Architecten in opdracht van NS Poort.

 

Architectuur
De woontoren met laagbouw is ontworpen in een historiserende stijl.

De toren in modern-klassieke stijl heeft een gevel van glas en een bronskleurige baksteen. De Wijnhaeve toren is naar boven toe stapsgewijs steeds ranker en een soort antenne bovenop.

 

Appartementen
De Wijnhaeve toren is 70 meter hoog, heeft 24 woonlagen en bevat 63 appartementen. Op de begane grond is kantoorruimte ontwikkeld.

In de aansluitende laagbouw langs de verlengde Willemsbrug zijn 26 appartementen ondergebracht. Onder het complex is een ondergrondse garage aangelegd.

 

Herontwikkeling gebied Oude Haven
Het gebied tussen de Blaak en de Oude Haven in Rotterdam heeft sinds 1993, bij de oplevering van spoortunnel, braak gelegen. Na jaren lange planvorming begint de nieuwbouw in dit gebied eindelijk vorm te krijgen. Deze plek wordt een bruisende leefomgeving bestaande uit wonen, werken en uitgaan. De nieuwbouw in het gebied bestaat naast Woontoren Wijnhaeve (2009) uit Blaakhaven (2013), Kantoor Blaak 8 (2012) en het nieuwe Gelderseplein (2013). Ook is in 2010 het ontbrekende gebouw in het rijtje van monumentale Wijnhavenpanden, Wijnhaven nr. 23 nieuw gebouwd.

 

Deze site

Het doel van deze site is een informeel medium te creëren waarmee leden met elkaar in contact kunnen treden en ervaringen, ideeën, etc. met elkaar kunnen delen. Als bestuur zullen we deze site gebruiken om informatie te verstrekken. Voor formele zaken (bijv. uitnodigingen voor vergaderingen) zullen wij de reguliere brievenbus of uw e-mailbox gebruiken.

V.v.E. Complex Wijnhaeve

  • facebook
  • Twitter App Icon

 

Copyrights 2009 - 2018: V.v.E. Complex Wijnhaeve

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now